Vízitormaleves

Potaje de berros

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vízitormaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 csokor vízitorma
20 dkg fehér szárazbab
20 dkg kockára vágott füstölt szalonna
50 dkg kockára vágott burgonya
1 fej finomra aprított vöröshagyma
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
2 db hámozott, kockára vágott paradicsom
1 késhegynyi őrölt római kömény
néhány szál sáfrány
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot egy éjszakára beáztatjuk. Egy nagy lábosban kisütjük a szalonna zsírját. A vöröshagymát és a fokhagymát hozzáadjuk, és üvegesre pároljuk.

2. Ezután a babot az áztatóvizével együtt beleöntjük, és 60 percig főzzük.

3. A paradicsomot és a burgonyát belekeverjük, sóval, borssal és római köménnyel fűszerezzük.

4. Az egészet még 25 percig pároljuk, amíg az összes hozzávaló meg nem puhul.

5. A vízitormát megmossuk és átválogatjuk, a durva szárakat eltávolítjuk. A vízitormát felaprítjuk, és a sáfránnyal együtt a levesbe keverjük.

6. Néhány percig főzzük, ízesítjük, és zöld mojóval vagy gofióval (egyfajta, a Kanári-szigeteken használt, gabonadara) tálaljuk.

Zöld mártás korianderrel

Zöld mártás korianderrel
3-4 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 csokor friss korianderzöld
0.25 teáskanál római kömény
0.5-1 teáskanál tengeri só
2 dl olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
Az ízesítéshez::
ízlés szerint ecet

1. A római köményt mozsárban vagy turmixban fokhagymával és a tengeri sóval összezúzzuk.

2. A korianderzöldet megmossuk, szárazra rázogatjuk, a leveleit lecsipkedjük a szárról. A leveleket a mozsárba tesszük, és az olívaolajat lassan hozzáöntjük. Az egészet sűrű dolgozzuk össze, szükség esetén még egy vizet adunk hozzá. Borssal és ecettel ízesítjük.

Vízitormaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1852 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Vízitormaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
van itthon