Kanári-szigeteki egytálétel

Puchero canario

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kanári-szigeteki egytálétel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 cső kukorica
25 dkg káposzta
25 dkg sütőtök
25 dkg tök
25 dkg zöldbab
2 db oldalas
2 nagyobb édesburgonya
20 dl víz
1 csokor zöldfűszer
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 szem szegfűszeg
¼ teáskanál egész fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csicseriborsót egy éjszakára bő vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, és a csicseriborsót hálóba vagy géztasakba töltjük.

2. Egy nagy fazékba beletesszük a marhahúst és a szalonnát, ráöntjük a vizet, és felforraljuk. Többször lemerjük a habot róla, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, kevés sóval, borssal, a babérlevéllel és szegfűszeggel megtűzdelt vöröshagymával és fokhagymával ízesítjük. Az egészet fedő alatt közepes lángon kb. 90 percig főzzük, szükség esetén öntünk még hozzá vizet. Ezután a húst és a csicseriborsót kivesszük, a levest egy másik edénybe átszűrjük.

3. A zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk. A fűszercsokorral ( például petrezselyem, korianderzöld, oregánó) és a csicseriborsóval puhára főzzük. 10 perccel a főzési idő vége előtt beletesszük az oldalast, a húst és a kolbászt, és a levesben felmelegítjük.

Kanári-szigeteki egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2099 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Kanári-szigeteki egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
google+