Cigány egytálétel

Olla gitana

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cigány egytálétel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg fehér szárazbab
25 dkg tisztított zöldbab
25 dkg húsos, kockára vágott sütőtök
2 db hámozott, darabolt körte
2 db közepes méretű, kockára vágott burgonya
2 szál karikára vágott sárgarépa
1 fej finomra aprított vöröshagyma
1 dl olívaolaj
2 db érett, hámozott paradicsom
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 teáskanál édes pirospaprika
1 maréknyi csíkokra vágott mentalevél
ízlés szerint bors
néhány szál sáfrány
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csicseriborsót és a szárazbabot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap friss vízben kevés sóval feltesszük főni, felforraljuk, és kb, 30 percig főzzük.

2. A zöldbabot, a sütőtököt, a sárgarépát, a körtét és a burgonyát belekeverjük, és még 10 percig pároljuk.

3. Közben a vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. A kockára vágott paradicsomot hozzáadjuk, és együtt pároljuk vele. A fokhagymát a pirospaprikával, a sáfránnyal és kevés sóval mozsárban összezúzzuk. A paradicsommártásba keverjük, és az egészet 10 percig gyenge tűzön főzzük.

4. Ezután a mártást az ételhez adjuk, még 5 percig főzzük, sóval és borssal ízesítjük. Tálalás előtt a mentalevéllel megszórjuk.

Cigány egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2131 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Cigány egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
bevásárlólista