Töltött kalmár

Calamares rellenos

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Töltött kalmár
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg apróra vágott füstölt sonka
4 db friss kalmár
½ db citrom leve
2 db érett, hámozott paradicsom
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál édes pirospaprika
1 db tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 fej finomra aprított vöröshagyma
3 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 és ¼ dl fehérbor
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A megforgatáshoz:
szükség szerint liszt

Elkészítés:

1. A kalmárokat megtisztítjuk, a fogókarjaikat apróra vágjuk. A fogókarokat 2 gerezd fokhagymával, a vöröshagyma felével és a petrezselyemmel, a sonkával, a zsemlemorzsával és a tojással összekeverjük.

2. A keveréket sóval, borssal és kevés pirospaprikával fűszerezzük, és a kalmár testébe töltjük. A nyílásokat fogvájóval összezárjuk. A töltött kalmárt lisztben megforgatjuk.

3. Az olívaolajat mély serpenyőben felforrósítjuk, és a kalmárt minden oldalán megpirítjuk benne. Kivesszük a serpenyőből, a maradék fokhagymát és vöröshagymát az olajban üvegesre pároljuk.

4. A kockára vágott paradicsomot és a maradék petrezselymet belekeverjük, pirospaprikával és citromlével ízesítjük. A kalmárt visszatesszük, a borral leöntjük és felforraljuk. Fedő alatt kis lángon kb. 60 percet pároljuk. Tálalás előtt sóval és borssal utánaízesítjük.

A kalmárt megtölthetjük darált hússal, ördöghallal, tenger gyümölcseivel vagy sonkával és gombával is.
Töltött kalmár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1719 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Töltött kalmár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
tippek, fortélyok