Jeges finomság tejből

Leche merengada

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Jeges finomság tejből
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl tej
1 db citrom reszelt héja
1 teáskanál őrölt fahéj
1 rúd fahéj
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

1. A tejet a fahéjrúddal és a cukorral felforraljuk. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. A fahéjrudat kivesszük, a citromhéjat pedig belekeverjük.

2. Áttöltjük egy tálba, és a mélyhűtőben kissé lefagyasztjuk.

3. A tojásfehérjét a porcukorral nagyon kemény habbá verjük.

4. Beleforgatjuk a fagyos tejbe, és legalább 120 percre visszatesszük a mélyhűtőbe, amíg teljesen megfagy. Tálalás előtt megszórjuk fahéjjal.

Jeges finomság tejből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1723 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Jeges finomság tejből
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
lexikon