Narancsos karamellpuding
Flan de naranja



Elkészítés:
1. A cukor feléből a vízzel aranysárga karamellt főzünk. 4 kis formát kiöntünk vele, közben megforgatva a formákat, hogy a falukat is bevonja a karamell.
2. A tojásokat, a tojássárgáját és a narancshéjat a maradék cukorral elkeverjük, de nem verjük habosra.
3. A narancslét felforraljuk, hagyjuk kissé kihűlni, és a tojáskrémbe keverjük. A krémet finom lyukú szűrőn átöntjük, és elosztjuk a formákban. Előmelegített sütőben, vízfürdőben 150 °C-on kb. 50 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
4. Tálalás előtt a formákat kis időre forró vízbe mártjuk, és a pudingot desszertes tányérra borítjuk.