Szent Teréz tojássárgájás édesség

Yemas de Santa Teresa

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szent Teréz tojássárgájás édesség
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 evőkanál víz
1 rúd fahéj
1 db citrom héja
A megforgatáshoz:
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. A cukrot 6-8 evőkanál vízzel tiszta, sűrű sziruppá főzzük. Levesszük a tűzről, beletesszük a fahéjat és a spirál alakban lehámozott citromhéjat, és a szirupot kevergetve kissé lehűtjük. Ezután eltávolítjuk belőle a fahéjat és a citromhéjat.

2. A tojássárgáját tálban habosra verjük. A szirupot folyamatosan keverve lassan beleöntjük. A tálat forró víz fölé tesszük, és addig verjük, amíg sűrű krémet nem kapunk. Levesszük a gőzről, és hagyjuk kihűlni.

3. A krémet rúddá alakítjuk, kis darabokra vágjuk, és gyorsan diónyi golyókat formázunk belőlük. Porcukorban megforgatjuk, és a papírformácskákba helyezzük.

A kasztíliai édességek között központi szerepet játszik a yema, egy mézédes nyalánkság tojássárgájából - főleg a híres yemas de Santa Teresa, amelynek nincs sok köze Szent Terézhez. Az édességet valószínűleg a 17. században hozta Ávila városába egy cukrász, és az egyik fia adta a ház édességének az illusztris melléknevet - marketingszempontból zseniális húszásként, hiszen a yemas de Santa Teresa ma az összes spanyol yema foglalata.
Szent Teréz tojássárgájás édesség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1517 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Szent Teréz tojássárgájás édesség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
most van szezonja