Katalán húsos-zöldséges egytálétel

Escudella i carn d'olla

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Katalán húsos-zöldséges egytálétel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg levestészta
2 szál véres hurka
½ fej cikkekre vágott káposzta
25 dkg negyedelt burgonya
½ db darabolt tyúk
25 dkg vegyes darált hús
1 db borjúláb
1 teáskanál
30 dl víz
1 csomó darabolt újhagyma
2 szál csíkokra vágott sárgarépa
1 evőkanál liszt
1 evőkanál petrezselyemzöld
1 késhegynyi fahéj
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 db tojás
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csicseriborsót előző este kissé sós vízbe áztatjuk.

2. A borjúlábat, a sertéslábat, a levescsontot és a sertésfület alaposan megmossuk, és egy nagy fazékban ráöntjük a vizet, és a sóval felforraljuk. Hozzáadjuk a csicseriborsót, és fedő alatt 60 percig közepes lángon főzzük.

3. A darált húst tojással, zsemlemorzsával, fahéjjal és petrezselyemmel jól elkeverjük, Sóval és borssal fűszerezzük, hosszúkás cipóvá formázzuk, liszttel megszórjuk, és kis ideig pihentetjük.

4. A tyúkhúst, a burgonyát, a káposztát, a sárgarépát, az újhagymát, a fokhagymát és a darált húst egészben az ételhez adjuk, és még 25 percig pároljuk. A főzési idő vége előtt 10 perccel beletesszük a véres hurkát.

A húst, a szalonnát, a kolbászt és a hurkát előmelegített tálon elrendezzük, a zöldséget külön tálra tesszük, és az egészet melegen tartjuk. A tésztát a levesben al dente (roppanósra) főzzük. Először a levest, majd a húst és a zöldséget tálaljuk.

Katalán húsos-zöldséges egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1507 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Katalán húsos-zöldséges egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
recepttár