Kasztíliai egytálétel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető drága
Kasztíliai egytálétel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál véres hurka
25 dkg marhahús
30 dkg szárított csicseriborsó
vagy
2 szál fűszeres kolbász
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 szál darabolt fehérrépa
2 szál darabolt sárgarépa
2 szem szegfűszeg
1 evőkanál zsír
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csicseriborsót egy éjszakára bő vízbe áztatjuk. Másnap a levével, a marhahússal, a sertésoldalassal, a sertéslábbal, a sertésfüllel, a szalonnával és a sonkával egy nagy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi az összes hozzávalót ellepi. A babérlevéllel és szegfűszeggel megtűzdelt hagymát is hozzáadjuk, és kb. 1 órát főzzük.

2. A sárgarépát és a fehérrépát az ételbe keverjük, és beletesszük a kolbászt. A fokhagymát kevés sóval összezúzzuk, az ételhez adjuk, megborsozzuk, és belekeverjük a zsírt, még 15 percig pároljuk.

3. A húst, a szalonnát, a sonkát és a kolbászt kivesszük, és apróra daraboljuk. Az oldalas húsát és a sertéslábat leválasztjuk a csontról, a húsát szintén kockákra vágjuk. A húsokat visszatesszük az ételbe, és újból felmelegítjük őket. Tálalás előtt sóval és borssal ízesítjük.

Sok spanyol háziasszony ragaszkodik hozzá, hogy az olla podridát több órán át főzze, mert szerintük csak akkor bontakoznak ki teljesen az aromái.
Kasztíliai egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1668 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Kasztíliai egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
szótár