Lakkozott sertésoldalas
Costillar de cerdo lacado
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A sertésoldalast megmossuk, leszárogatjuk, sóval és borssal bedörzsöljük. A mézet az ecettel elkeverjük, és megkenjük vele az oldalast.
2. A hűtőszekrényben legalább 3 órát pihentetjük. A húst kivesszük a pácból, és lecsepegtetjük.
3. Forró faszénen vagy a sütő előmelegített grillje alatt kb. 30 percig sütjük, közben többször megfordítjuk, és a mézes páccal megkenegetjük.
4. A kész bordát a csontok mentén feldaraboljuk, és nagyon forrón tálaljuk.
Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.