Kasztíliai kerek kenyér

Pan candeal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kasztíliai kerek kenyér
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg liszt
másfél dkg élesztő
2 dl langyos víz
1 dkg
A megkenéshez:
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A lisztet deszkára szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk. A sót, a szétmorzsolt élesztőt és 2 dl langyos vizet beleöntünk, és az egészet sima tésztává dagasztjuk. Letakarva meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.

2. A tésztából kb. 30 cm átmérőjű, kerek cipót formázunk. Éles késsel rácsos mintát vágunk a tetejébe. Olajjal kikent tepsire tesszük, és olívaolajjal megkenjük.

3. Előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kasztíliai kerek kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1872 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Kasztíliai kerek kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
recept beküldése