Galiciai halas egytálétel

Caldeirada

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Galiciai halas egytálétel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg hámozott, vastagra szeletelt burgonya
15 dl víz
1 fej durvára vágott vöröshagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A fokhagymás mártáshoz:
8 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi csípős pirospaprika
6 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál édesnemes pirospaprika

Elkészítés:

1. A burgonyát a sós vízben a vöröshagymával és a babérlevéllel 20 percig főzzük.

2. A halat (pl.: szürke tőkehal, ördöghal, rombuszhal, fűrészes sügér, rája) megmossuk, és falatnyi darabokra vágjuk. A burgonyára tesszük, sóval és borssal fűszerezzük, és fedő alatt 10 perc alatt puhára pároljuk. A vizet leöntjük róla, negyed részét visszatesszük, a babérlevelet kivesszük.

3. Az ajadához (a fokhagymás mártáshoz) az egész fokhagymagerezdeket serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, majd kivesszük őket. A serpenyőt levesszük a tűztől, merőkanál főzőlevet és a pirospaprikát hozzáadjuk, és jól elkeverjük.

4. A mártást 10 percig gyenge tűzön főzzük, majd az ételhez adjuk, és rögtön tálaljuk.

Galiciai halas egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1964 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Galiciai halas egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
szólj hozzá, értékelj