Szardínia héjában főtt burgonyával

Xoubas con cachelos

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szardínia héjában főtt burgonyával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg szardínia
50 dkg apró szemű újburgonya
75 dkg apró, zöld csípős paprika
1 és ¼ dl olívaolaj
ízlés szerint tengeri só

Elkészítés:

1. A szardíniát megmossuk, szárazra itatjuk, tengeri sóval bedörzsöljük. Egy órát állni hagyjuk. Ezután faszénparázson (vagy a sütő grillje alatt) ropogósra sütjük.

2. A burgonyát héjastul a babérlevéllel sós vízbe tesszük. Felforraljuk, és kb. 20 percig főzzük. Ezután leöntjük róla a vizet, a burgonyát visszatesszük az edénybe, nedves konyharuhával letakarjuk, és a kikapcsolt tűzhelyen hagyjuk tovább puhulni.

3. Az olívaolajat mély serpenyőben felforrósítjuk, a paprikát megsütjük benne. Ezután kivesszük őket az olajból, lecsepegtetjük, és tengeri sóval megszórjuk.

4. Négy tányéron elrendezzük a szardíniát, a burgonyát és a sült paprikát. A burgonyát héjastul fogyasztjuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Szardínia héjában főtt burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 961 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Szardínia héjában főtt burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
recepttár