Zarándokkagyló galiciai módra

Vieiras a la gallega

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Zarándokkagyló galiciai módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 db friss zarándokkagyló
2 evőkanál citromlé
1 fej finomra aprított vöröshagyma
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál édesnemes pirospaprika
1 késhegynyi fahéj
1 és ¼ dl fehérbor
4 evőkanál zsemlemorzsa
dl grappa
vagy
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A kagylóhéjhoz:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A kagylóhéjakat késsel felnyitjuk, megtisztítjuk, és a nem ehető részeket eltávolítjuk. A corailokat (a narancsszínű ikrazsákokat) elválasztjuk a hústól, és a kagylókat citromlével meglocsoljuk.

2. A vöröshagymát és a fokhagymát 3 evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk. Az ikrazsákokat apróra vágjuk, és a petrezselyemmel együtt a hagymához adjuk. Piros-paprikával, fahéjjal, sóval és borssal fűszerezzük. A fehérbort és az orujót hozzáöntjük, és összeforraljuk.

3. 8 kagylóhéjat megtisztítunk és olajjal kikenünk. Mindegyikbe két kagylót teszünk, elosztjuk rajtuk a mártást, zsemlemorzsával megszórjuk, és a maradék olajjal meglocsoljuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 12 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Zarándokkagyló galiciai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1420 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Zarándokkagyló galiciai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
cikkek