Galiciai egytálétel

Cocido gallego

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Galiciai egytálétel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 kisebb hámozott burgonya
25 dkg marhahús
4 szelet sertésdagadó
25 dkg száraz csicseriborsó
vagy
50 dkg kelkáposzta
vagy
50 dkg káposzta
vagy
4 szál fűszeres kolbász
1 db sonkacsont
1 szelet zsíros hasaaljai-szalonna
½ db negyedelt sertésfej
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csicseriborsót egy éjszakára bő hideg vízbe áztatjuk.

2. A húst, a sertésfejet, a szalonnát és a sonkacsontot 3 l vízben kevés sóval fedő alatt kb. 1 órán át főzzük. A csicseriborsót a hús főzőlevéből egy kevéssel 1 órát pároljuk.

3. Egy másik edényben a karórépaleveleket szintén húslében 30 percig főzzük. 1 óra múlva eltávolítjuk a sonkacsomót, a burgonyát a húshoz adjuk. a paprikás kolbászt is beleteszünk, és az egészet még 25 percig főzzük. Ezután a húst, a burgonyát és a kolbászt kivesszük.

4. A csicseriborsót és a karórépalevet leszűrjük. A hozzávalókat egy előmelegített tálon külön elrendezzük, és rögtön tálaljuk.

Galiciai egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1653 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Galiciai egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
most van szezonja