Töltött palacsinta

Frixuelos

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött palacsinta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db tojás
5 dl tej
1 csipet
12 és fél dkg liszt
8 teáskanál olívaolaj
A megtöltéshez:
igény szerint lekvár

Elkészítés:

1. A tojásokat a tejjel és a sóval jól felverjük. A lisztet beleszitáljuk. Habverővel sima tésztává dolgozzuk össze, és 1 órát pihentetjük.

2. Vasserpenyőben felforrósítunk 1 teáskanál olívaolajat, és a tészta 1/8-át beleöntjük. Amikor az alja kissé megbarnult, a palacsintát megfordítjuk, és a másik oldalán is megsütjük. Kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk, amíg mint a nyolc palacsintát ki nem sütjük. A palacsintákat lekvárral megkenjük, feltekerjük, és rögtön tálaljuk.

A frixuelost tejszínnel is megtölthetjük, vagy egyszerűen csak cukorral szórjuk meg.
Töltött palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1917 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Töltött palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
szólj hozzá, értékelj