Szürke tőkehal almaborban

Merluza a la sidra

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Szürke tőkehal almaborban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg tőkehalfilé
40 dkg hámozott, kockára vágott burgonya
2 db hámozott, kockára vágott alma
25 dkg tisztított vénuszkagyló
5 dl sidra
vagy
5 dl almabor
1 kis fej finomra aprított vöröshagyma
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 dl olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A megforgatáshoz:
igény szerint liszt

Elkészítés:

1. A halat megmossuk, szárazra itatjuk, megsózzuk és megborsozzuk. Lisztben megforgatjuk, a felesleges lisztet lerázogatjuk róla.

2. Az olívaolajat tűzálló tálban felforrósítjuk, és a halat mindkét oldalán megpirítjuk benne. Ezután kivesszük és melegen tartjuk. A burgonyakockákat a visszamaradt olajban aranyszínűre sütjük. A vöröshagymát, a fokhagymát, az almát és a kagylót hozzáadjuk. Néhány percig fedő alatt pároljuk, közben a tálat többször megrázzuk. Levesszük róla a fedőt, a halat visszatesszük, és ráöntjük a sidrát.

3. Előmelegített sütőben, 175 °C-on fedő nélkül kb. 10 percig pároljuk.

A halat előmelegített tálra tesszük, elosztjuk rajta a többi hozzávalót, és petrezselyemmel megszórjuk.

Szürke tőkehal almaborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1610 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Szürke tőkehal almaborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
google+