Feketekagyló olajbogyóval

Mejillones al modo de laredo

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Feketekagyló olajbogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kimagozott, apróra vágott fekete olajbogyó
200 dkg fekete kagyló
1 teáskanál
10 dl víz
2 és fél dl fehérbor
3 db konzerv, apróra vágott szardellafilé
4 db hámozott, kockára vágott paradicsom
2 szem finomra aprított mogyoróhagyma
2 és fél dl fehérbor
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kagylót folyó víz alatt alaposan lekeféljük, a szálakat leszedjük róla, a nyitott kagylókat eldobjuk.

2. Egy nagy lábosban a vizet a sóval és a babérlevéllel megtűzdelt vöröshagymával felforraljuk. A kagylót beletesszük, és kis lángon, fedő alatt 5 percig pároljuk. Szűrőkanállal kimerjük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kissé kihűlni.

3. Ezután a kagylók húsát kiszedjük a héjból, és melegen tartjuk.

4. A mogyoróhagymát és a fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk.

5. A paradicsomot, az olajbogyót és a szardellafilét belekeverjük, fehérborral leöntjük, és kissé sűrűre főzzük. A kagylóhúst a mártásban felmelegítjük, de már nem főzzük.

Feketekagyló olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1531 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Feketekagyló olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
bevásárlólista