Tengeri sügér gombával

Lubina a la montanesa

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tengeri sügér gombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg vegyes, darabolt erdei gomba
4 db 15 dkg-os dévérkeszeg
vagy
4 db 15 dkg-os tengerisügér-filé
1 fej finomra aprított vöröshagyma
1 szál karikára vágott póréhagyma
1 dl olívaolaj
2 db hámozott, kockára vágott paradicsom
1 szál szeletelt sárgarépa
1 és ¼ dl száraz pezsgő
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halat megsózzuk, megborsozzuk, és kis ideig állni hagyjuk.

2. A vöröshagymát és a póréhagymát 0,5 dl olívaolajban üvegesre pároljuk. A paradicsomot és a sárgarépát hozzáadjuk, és 10 percig pároljuk.

3. Ezután a gombát is beletesszük, és még 5 percig sütjük.

4. A maradék olajat tűzálló tálba öntjük, megforgatjuk benne a halfiléket. Elosztjuk rajtuk a zöldséget, és ráöntjük a pezsgőt.

5. Előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 10 perc alatt megpároljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Tengeri sügér gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1418 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Tengeri sügér gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
recepttár