Tejberizs

Arroz con leche

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tejberizs
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl tej
1 teáskanál őrölt fahéj
6 dkg vaj
1 db félbevágott vaníliarúd
1 rúd fahéj
½ db citrom héja
7 és fél dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A tejet a vaníliával, a fahéjjal és a citromhéjjal lassan felforraljuk.

2. A vanília-, a fahéjrudat és a citromhéjat eltávolítjuk, és a rizst beleszórjuk. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

3. A cukrot és a vajat belekeverjük, majd levesszük a tűzről.

4. A tojássárgáját is belekeverjük, a rizst előmelegített tálba töltjük át, és fahéjjal megszórjuk. Rögtön tálaljuk.

Tejberizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1808 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Tejberizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
lexikon