Egytálétel kantábriai módra

Cocido montanés

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Egytálétel kantábriai módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál 10 dkg-os véres hurka
25 dkg fehér szárazbab
50 dkg kockára vágott sertéstarja
½ db sertésláb
2 db kockára vágott burgonya
½ kisebb fej csíkokra vágott kelkáposzta
1 szál fűszeres kolbász
vagy
10 dkg kockára vágott füstölt szalonna
2 evőkanál sertészsír
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
3 gerezd finomra aprított fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál édes pirospaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Egy nagy edényben a húst, a sertéslábat és a szalonnát a zsíron megpirítjuk. A vöröshagymát hozzáadjuk, és együtt sütjük vele. A babot az áztatóvizével együtt beleöntjük, szükség esetén annyi vízzel kipótolva, hogy az összes hozzávalót ellepje. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt, kis lángon 1 órán át főzzük.

2. Ekkor kivesszük belőle a sertéslábat. Belekeverjük a burgonyát, a sárgarépát és a káposztát, és 10 percig pároljuk.

3. A fokhagymát az olívaolajon aranyszínűre pirítjuk. Olajjal és pirospaprikával mozsárban összetörjük, és az ételbe keverjük. A véres hurkát és a chorizót is beletesszük, és még 10 percig főzzük. Ezután a kolbászt és a hurkát kivesszük, vastag szeletekre vágjuk, majd visszatesszük, sóval és borssal ízesítjük, és tálaljuk.

Egytálétel kantábriai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2235 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Egytálétel kantábriai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
twitter