Spenótsaláta fürjjel

Ensalada de espinacas con codornices

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenótsaláta fürjjel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg spenót
½ fej endívia
4 db konyhakész fürj
8 db keményre főzött fürjtojás
2 evőkanál sherryecet
6 evőkanál olívaolaj
4 szelet húsos szalonna
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A spenótot átválogatjuk, az endíviasalátát megtisztítjuk. A spenótot és a salátát alaposan megmossuk, jól lecsepegtetjük, és falatnyi darabokra tépkedjük. 4 tányért kibélelünk a spenóttal és a salátával.

2. A fürjeket megmossuk, megszárítjuk, és elnegyedeljük. Sóval és borssal fűszerezzük. A sherryecetből sóval, borssal és 4 evőkanál olívaolajjal öntetet keverünk, és meglocsoljuk vele a salátát.

3. A maradék olívaolajat felforrósítjuk, és ropogósra sütjük benne a szalonnát. Ezután kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon aranyszínűre sütjük a fürjeket. A fürjeket, a szalonnát és a fürjtojásokat elrendezzük a salátás tányérokon, és azonnal tálaljuk.

Spenótsaláta fürjjel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1691 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Spenótsaláta fürjjel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
könyvek