Nyúlpástétom

Terrina de conejo

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc tapasztalatot kíván drága
Nyúlpástétom
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db nyúlmáj
100 dkg kicsontozott nyúl
8 szelet baconszalonna
vagy
8 szelet húsos füstölt szalonna
1 fej finomra aprított vöröshagyma
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 szál finomra aprított kakukkfű
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
½ teáskanál édes pirospaprika
1 késhegynyi csípős pirospaprika
1 evőkanál liszt
2 db tojás
4 szelet csíkokra vágott füstölt szalonna
3 evőkanál sherry
vagy
2 evőkanál brandy
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst először kockára vágjuk, majd nagyon éles késsel felaprítjuk, vagy ledaráljuk. A májat turmixban pürésítjük, vagy azt is ledaráljuk, és egy nagy tálba tesszük. Egy tűzálló tálat kibélelünk a baconszeletekkel.

2. A vöröshagymát és a fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a kakukkfűvel, a szerecsendióval és a pirospaprikával együtt a májhoz adjuk. Az aprított húst és a lisztet is belekeverjük, ráöntjük a brandyt vagy a sherryt. A tojásokat villával felverjük, és a húshoz adjuk. Az egészet megsózzuk, megborsozzuk, és jól összekeverjük.

3. A húspépet a szalonnával kibélelt formába töltjük, a kilógó szalonnadarabokat levágjuk. Ezután az egészet rácsosan befedjük a nyers szalonnával. Jól lenyomogatjuk, hogy ne maradjon közte levegő. A formára fedőt teszünk, és a forró vízzel félig megtöltött peremes tepsibe tesszük.

4. Előmelegített sütőben, az alsó rácson 220 °C-on kb. másfél órát vízfürdőben pároljuk. Egy óra után szükség szerint öntünk még alá forró vizet. A kész pástétomot forrón vagy hidegen is fogyaszthatjuk.

Ha nem tálaljuk rögtön, letakarva, hűtőszekrényben akár egy hétig is eltartható.

Nyúlpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2359 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Nyúlpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
recepttár