Nyúlpástétom
Terrina de conejo



Elkészítés:
1. A húst először kockára vágjuk, majd nagyon éles késsel felaprítjuk, vagy ledaráljuk. A májat turmixban pürésítjük, vagy azt is ledaráljuk, és egy nagy tálba tesszük. Egy tűzálló tálat kibélelünk a baconszeletekkel.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a kakukkfűvel, a szerecsendióval és a pirospaprikával együtt a májhoz adjuk. Az aprított húst és a lisztet is belekeverjük, ráöntjük a brandyt vagy a sherryt. A tojásokat villával felverjük, és a húshoz adjuk. Az egészet megsózzuk, megborsozzuk, és jól összekeverjük.
3. A húspépet a szalonnával kibélelt formába töltjük, a kilógó szalonnadarabokat levágjuk. Ezután az egészet rácsosan befedjük a nyers szalonnával. Jól lenyomogatjuk, hogy ne maradjon közte levegő. A formára fedőt teszünk, és a forró vízzel félig megtöltött peremes tepsibe tesszük.
4. Előmelegített sütőben, az alsó rácson 220 °C-on kb. másfél órát vízfürdőben pároljuk. Egy óra után szükség szerint öntünk még alá forró vizet. A kész pástétomot forrón vagy hidegen is fogyaszthatjuk.
Ha nem tálaljuk rögtön, letakarva, hűtőszekrényben akár egy hétig is eltartható.