Fokhagymás-paprikás angolna

Allipebre

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás-paprikás angolna
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 db csípős, kimagozott piros húsú paprika
1 db 100 dkg-os angolna
2 és fél dl meleg víz
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 szelet pirított fehérkenyér
1 evőkanál liszt
½ teáskanál édes pirospaprika
1 fej finomra aprított vöröshagyma
1 és ¼ dl olívaolaj
néhány szál sáfrány
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az angolnát kizsigereljük, az úszóit levágjuk. A bőrét a fej mögött keresztben bevágjuk, körben elválasztjuk a hústól, és lenyúzzuk. A fejet és a farkat levágjuk. Az angolnát megmossuk, megszárogatjuk, feldaraboljuk és megsózzuk.

2. Az olívaolajat agyagedényben vagy mély serpenyőben felforrósítjuk, a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne. A pirospaprikát és a lisztet belekeverjük. 2,5 dl meleg vizet folyamatosan keverve beleöntünk, felforraljuk, majd beletesszük az angolnadarabokat és a paprikacsíkokat. Szükség esetén még annyi vizet öntünk rá, hogy az angolnát ellepje. Gyenge tűzön 10 percig főzzük.

3. A fokhagymát a sáfránnyal, a fehér kenyérrel és egy kevés főzőlével mozsárban összezúzzuk. Az ételhez keverjük, és a halat még 10 percig állni hagyjuk benne. Tálalás előtt sóval és borssal ízesítjük, és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Fokhagymás-paprikás angolna
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 826 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Fokhagymás-paprikás angolna
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
bevásárlólista