Töltött tengeri pók
Txangurro relleno



Elkészítés:
1. A leveszöldséget és a vöröshagymát sós vízbe tesszük, és felforraljuk. A tengeri pókot a vízbe tesszük, és kb. 8 percig főzzük. Ezután kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A páncélját éles késsel feltörjük, a lábait és az ollóját levágjuk. A húst kiszedjük a páncélból és a lábakból, és apróra vágjuk.
2. A mogyoróhagymát és a fokhagymát olívaolajon üvegesre pároljuk. A sárgarépát, a póréhagymát és a paradicsomot hozzáadjuk, és 5 percig pároljuk. Néhány kanál főzőlét és a tengeri pók húsát belekeverjük, és 10 percig főzzük. A sherryt ráöntjük, sóval és borssal ízesítjük. Az egészet beletöltjük a tengeri pók páncéljába.
3. A zsemlemorzsát összekeverjük a petrezselyemmel, és elosztjuk a tölteléken. A vajat darabokban rászórjuk, és előmelegített sütőben, 200 °C-on átsütjük. Rögtön tálaljuk.