Gomba vénuszkagylóval

Setas con almejas

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Gomba vénuszkagylóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg konyhakész vénuszkagyló
100 dkg tisztított, apróra vágott erdei gomba
2 és fél dl fehérbor
½ teáskanál csípős pirospaprika
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 nagyobb fej finomra aprított vöröshagyma
1 és ¼ dl olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
néhány szál sáfrány

Elkészítés:

1. Az olívaolajat mély vasserpenyőben felforrósítjuk, a hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk benne.

2. A gombát hozzáadjuk, és addig sütjük, amíg a leve elpárolog.

3. A sáfrányt mozsárban a pirospaprikával és kevés vízzel szétmorzsoljuk, a gombához keverjük, és a fehérborral leöntjük. Sóval és borssal fűszerezzük.

4. A kagylót a serpenyőbe tesszük, és fedő alatt erős tűzön 5 percig gőzöljük, közben a serpenyőt többször megrázogatjuk. Tálalás előtt a zárt kagylókat kiszedjük belőle.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Gomba vénuszkagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1744 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Gomba vénuszkagylóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
recepttár