Szürke tőkehal spárgával és zöldborsóval

Merluza a la koskera

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Szürke tőkehal spárgával és zöldborsóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg főtt spárgacsúcs
20 dkg főtt zöldborsó
25 dkg tisztított vénuszkagyló
4 szelet 20 dkg-os tőkehal
1 és ¼ dl fehérbor
1 szem finomra aprított mogyoróhagyma
4 gerezd finomra aprított fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A megforgatáshoz:
igény szerint liszt

Elkészítés:

1. A halat megmossuk, szárazra itatjuk, megsózzuk, és kis ideig állni hagyjuk. Lisztben megforgatjuk, a felesleget lerázogatjuk róla.

2. Az olívaolajat lábosban felforrósítjuk, a fokhagymát és a mogyoróhagymát üvegesre pároljuk benne. A halszeleteket beletesszük, és mindkét oldalukon kissé megpirítjuk. Fehérborral felöntjük, és hozzáadjuk a vénuszkagylót.

3. Gyenge tűzön, fedő alatt 10 percig pároljuk, közben a lábost többször megrázzuk. A zöldborsót és a spárgát óvatosan belekeverjük, és együtt felmelegítjük. Sóval és borssal ízesítjük.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Szürke tőkehal spárgával és zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1429 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Szürke tőkehal spárgával és zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
ételfotó