Tőkehalas carpaccio

Carpaccio de bacalao fresco

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tőkehalas carpaccio
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg tőkehalfilé
2 db citrom
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál egész feketebors
1 teáskanál rózsabors
1 db citrom leve
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tőkehalat megmossuk, megszárítjuk, fóliába csomagoljuk, és 2 órára betesszük a mélyhűtőbe.

2. Ezután éles késsel vagy szeletelőgéppel nagyon vékony szeletekre vágjuk, és négy tányért kibélelünk vele úgy, hogy a szeletek egymást átfedjék. Citromlével meglocsoljuk, megsózzuk.

3. A kétféle borsot mozsárban összetörjük és tetszősen a halra szórjuk. Olívaolajjal meglocsoljuk. Mindegyik carpacciót egy-egy fél citrommal díszítjük, és rögtön tálaljuk.

Tőkehalas carpaccio
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1255 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Tőkehalas carpaccio
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
recepttár