Szárított tőkehal póréhagymával és burgonyával

Purrusalda

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szárított tőkehal póréhagymával és burgonyával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál darabolt póréhagyma
4 közepes kockára vágott burgonya
5 dl víz
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 fej finomra aprított vöröshagyma
1 és ¼ dl olaj
néhány szál sáfrány
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A tőkehalat 24 órára beáztatjuk, és legalább kétszer lecseréljük alatta a vizet. A halat párolóedénybe tesszük és kb. 5 dl vizet öntünk rá. Felforraljuk és kis lángon kb. 8 percig főzzük. A halat habkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük és hagyjuk kissé kihűlni. A levét félretesszük. A hal bőrét és a szálkáit eltávolítjuk, a húsát kis darabokra vágjuk.

2. Az olajat lábosban felforrósítjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk benne. A burgonyát és a 3-4 cm-es darabokra vágott póréhagymát hozzáadjuk, a hal levével felöntjük és babérlevéllel, sóval, borssal fűszerezzük.

3. A sáfrányt mozsárban egy kevés főzőlével összezúzzuk, és az ételhez keverjük. A haldarabokat beletesszük. Fedő alatt kb. 25 percig pároljuk.

Szárított tőkehal póréhagymával és burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1646 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Szárított tőkehal póréhagymával és burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
ételfotó