Sörbet riojai borral
Sorbete de Rioja
Desszertek | Boros szörbet receptek
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A vizet a cukorral és a fahéjjal addig forraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik, és tiszta cukorszirupot kapunk. Ezután kivesszük a fahéjrudat, és a szirupot hagyjuk kihűlni.
2. A szirupot vörösborral és a narancshéjjal elkeverjük.
3. A tojásfehérjét félkeményre verjük, a vörösborba keverjük, és fémtálban 180 percre a fagyasztóba tesszük. Közben időnként habverővel megkeverjük.
4. Tálalás előtt a sörbetet még egyszer megkeverjük, majd az előhűtött poharakban elosztjuk. Mentalevéllel díszítjük.
A sörbetet magas poharakba is tölthetjük, és felönthetjük lehűtött spanyol pezsgővel (cava).