Rizsleves tengerész módra
Arroz a la marinera



Elkészítés:
1. A halnyesedéket, a babérlevéllel és a szegfűszeggel megtűzdelt vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselymet a sóval és a borssal vízben feltesszük főni, és 60 percig fedő alatt főzzük. Ezután a levét leszűrjük és félretesszük.
2. A kalmárt felaprítjuk. Egy nagy edényben, az olívaolajban a vöröshagymával együtt aranyszínűre pirítjuk.
3. A rizst hozzáadjuk, és kis ideig pirítjuk. A kockára vágott paradicsomot belekeverjük, a hallével felöntjük, pirospaprikával, chilipaprikával és sáfránnyal fűszerezzük, 15 percig főzzük.
4. Ezután a kagylót (például fekete- és szívkagyló), a feldarabolt halat (például ördöghal vagy tőkehal), a garnélát és a scampót beletesszük, és a levesben hagyjuk megpuhulni.