Rizsleves tengerész módra

Arroz a la marinera

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Rizsleves tengerész módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db scampi
50 dkg darabolt halfilé
50 dkg vegyes, tisztított kagyló
100 dkg nyesedék hal
25 dkg konyhakész kalmár
20 dkg rizs
15 dl víz
1 db kimagozott, finomra aprított piros chilipaprika
2 szem szegfűszeg
4 gerezd fokhagyma
4 szál petrezselyem
5 szem fekete bors
1 fej finomra aprított vöröshagyma
1 és ¼ dl olívaolaj
2 db érett, hámozott paradicsom
½ teáskanál piros csemegepaprika
néhány szál sáfrány
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halnyesedéket, a babérlevéllel és a szegfűszeggel megtűzdelt vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselymet a sóval és a borssal vízben feltesszük főni, és 60 percig fedő alatt főzzük. Ezután a levét leszűrjük és félretesszük.

2. A kalmárt felaprítjuk. Egy nagy edényben, az olívaolajban a vöröshagymával együtt aranyszínűre pirítjuk.

3. A rizst hozzáadjuk, és kis ideig pirítjuk. A kockára vágott paradicsomot belekeverjük, a hallével felöntjük, pirospaprikával, chilipaprikával és sáfránnyal fűszerezzük, 15 percig főzzük.

4. Ezután a kagylót (például fekete- és szívkagyló), a feldarabolt halat (például ördöghal vagy tőkehal), a garnélát és a scampót beletesszük, és a levesben hagyjuk megpuhulni.

Rizsleves tengerész módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2260 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Rizsleves tengerész módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
pinterest