Rakott padlizsán

Tumbet

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rakott padlizsán
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db padlizsán
4 db karikára vágott burgonya
2 nagyobb szeletelt cukkini
100 dkg érett, hámozott paradicsom
2 és fél dl olívaolaj
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 csipet kristálycukor
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánt felszeleteljük, nagy szűrőbe tesszük, megsózzuk, 1 óráig állni hagyjuk és lecsepegtetjük.

2. Az olívaolajat mély serpenyőbe felforrósítjuk és a burgonyaszeleteket aranyszínűre sütjük benne. Ezután kivesszük őket a serpenyőből és lábosba áttéve megsózzuk. A padlizsánt szintén megsütjük, az olajban lecsepegtetjük és elosztjuk a burgonyán.

3. Végül a cukkinit sütjük meg az olajban a padlizsánra tesszük, kissé megsózzuk. A zöldségeket melegen tartjuk.

4. Az olaj nagy részét kiöntjük. A serpenyőben maradt kevés olajban, aranyszínűre pirítjuk a fokhagymát. A kockára vágott paradicsomot hozzáadjuk és folyamatosan keverve sűrűre főzzük. A mártást szűrőn átöntjük vagy botmixerrel pürésítjük, sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A zöldséget tálra tesszük, és elosztjuk rajta mártást. A tumbetet melegen és hidegen is tálalhatjuk.

Rakott padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2615 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Rakott padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
recept beküldése