Katalán krém

Crema catalana

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Katalán krém
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl tej
1 rúd fahéj
¼ db citrom reszelt héja

Elkészítés:

1. A tojások sárgáját 15 dkg cukorral habosra verjük.

2. Az étkezési keményítőt, fahéjat és a citromhéjat hozzáadjuk, a tejjel felöntjük.

3. A krémet folyamatosan keverve lassan felmelegítjük, amíg kezd megdermedni.

4. Levesszük a tűzről, eltávolítjuk belőle a fahéjat, és a krémet négy tűzálló tálkában elosztjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük.

5. Tálalás előtt a maradék cukrot a krémre szórjuk. A formákat a sütőbe, az előmelegített grill alá állítjuk, amíg a cukor karamellizálódni nem kezd. Rögtön tálaljuk.

Katalán krém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4346 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Katalán krém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
recepttár