Töltött galamb

Pichones rellenos

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Töltött galamb
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db fiatal, egész galamb
12 és fél dkg zsíros, kockára vágott füstölt szalonna
20 dkg vegyes darált hús
2 és fél dl szárnyasalaplé
2 szem finomra aprított mogyoróhagyma
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 késhegynyi fahéj
2 evőkanál fenyőmag
1 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 db tojás
1 evőkanál zsír
1 szál tisztított, karikára vágott póréhagyma
1 nagyobb szeletelt sárgarépa
1 és ¼ dl fehérbor
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A galambot kizsigereljük, megmossuk, és jól leszárogatjuk. A belsőségeit megtisztítjuk és felaprítjuk.

2. Egy serpenyőben kisütjük a szalonna zsírját. A darált húst, a galambbelsőségeket, a mogyoróhagymát és a fokhagymát hozzáadjuk, és 10 percig sütjük. Ezután levesszük a tűzről, és sóval, borssal és fahéjjal fűszerezzük.

3. A töltelékhez a darált húsos pépet fenyőmaggal, zsemlemorzsával, petrezselyemmel és tojással összekeverjük. Megtöltjük vele a galambokat, és konyhai cérnával megkötözzük őket.

4. A zsírt pecsenyesütőben felforrósítjuk, és a galambokat minden oldalukon megpirítjuk benne. A póréhagymát és a sárgarépát hozzáadjuk, és kis ideig együtt sütjük. A fehérbort, majd a szárnyaslevest is ráöntjük. Előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 30 percig pároljuk, közben a pecsenyelével többször meglocsoljuk.

5. A kész galambokat kivesszük a sütőtálból, a mártást szűrőn áttörjük, megsózzuk és megborsozzuk. A mártást külön kínáljuk a galambhoz.

Gyakran tálalnak mellé friss almakompótot.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Töltött galamb
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6845 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Töltött galamb
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
recepttár