Bikaragu

Estofado de carne de toro

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bikaragu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl vörösbor
100 dkg bikahús
vagy
100 dkg marhacomb
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
10 dl húsleves
2 db csípős, apróra vágott pirospaprika
2 szem szegfűszeg
3 evőkanál borecet
3 szál kockára vágott sárgarépa
2 evőkanál liszt
3 fej apróra vágott vöröshagyma
2 dl olívaolaj
1 késhegynyi fahéj
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, és falatnyi darabokra vágjuk.

2. Egy nagy edényben felforrósítjuk az olívaolajat, és a húst minden oldalán jól megpirítjuk benne. A vöröshagymát és a fokhagymát hozzáadjuk, és kis ideig együtt sütjük vele. Sóval is borssal fűszerezzük, liszttel megszórjuk.

3. A sárgarépát belekeverjük, majd hozzáöntjük a vörösbort is az ecetet. A babérlevelet, a szegfűszeget és a paprikát beletesszük, és húslevessel felöntjük. Felforraljuk, és fedő alatt gyenge tűzön kb. 120 percig főzzük, közben időnként megkeverjük.

4. Tálalás előtt fahéjjal, sóval és borssal ízesítjük, és belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Bikaragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2049 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Bikaragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
recept beküldése