Canelloni katalán módra

Canalones a la catalana

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg cannelloni
25 dkg vegyes darált hús
1 db kicsontozott, kockára vágott csirkemell
20 dkg darabolt csirkemáj
10 dkg reszelt sajt
1 és ¼ dl olívaolaj
1 fej finomra aprított vöröshagyma
1 szál kemény póréhagyma
2 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg vaj
6 dkg liszt
5 dl húsleves
5 dl tej
1 teáskanál kakukkfű
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 késhegynyi reszelt szerecsendió
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A formához:
igény szerint zsiradék

Elkészítés:

1. Az olajat mély serpenyőben felforrósítjuk. A darált sertés- és marhahúst, a csirkemellet és -májat, valamint a vöröshagymát és a póréhagymát megpirítjuk benne. Levesszük a tűzről, belekeverjük a zsemlemorzsát, megsózzuk és megborsozzuk.

2. A vajat lábosban megolvasztjuk, a lisztet belekeverjük, és világossárgára pirítjuk. Folyamatosan keverve hozzáöntjük a levest és a tejet, felforraljuk, és gyenge tűzön 10 percig főzzük. A besamelmártást kakukkfűvel, petrezselyemmel, szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezzük.

3. A canellonit megtöltjük a hússal (a legkönnyebb egy széles csövű habzsákkal). A tésztatekercseket egy kikent formába egymás melle tesszük, a besamelmártással leöntjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 25 percig sütjük. A formában tálaljuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Canelloni katalán módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3664 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Canelloni katalán módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
most van szezonja