Szalagtészta babbal, brokkolival

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szalagtészta babbal, brokkolival
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg szárazbab
2 gerezd fokhagyma
10 db paradicsom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az éjszakára beáztatott babot sóval, 1 paradicsommal, babérlevéllel, 1 gerezd fokhagymával, 2 zellerlevéllel, annyi vízzel, hogy elfedje, lassú tűzön 50 percig főzzük. Leszűrjük.

2. A zöldségeket kidobjuk. A brokkolit, sós forró vízben roppanósra főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük.

3. A tésztát a brokkoli főzővizében al dente (roppanósra) főzzük.

4. A maradék fokhagymát finomra vágjuk, 3 evőkanál olajon megpirítjuk. A paradicsomot összevágjuk, a fokhagymára tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott, maradék zellerlevelet, sózzuk, 10 percig együtt pároljuk.

5. A tésztát leszűrjük. Egy evőkanál olajon ropogósra pirítunk 1 merőkanál főtt tésztát. Félrerakjuk.

6. A maradék tésztát, a babot és a brokkolit óvatosan átforgatjuk, majd hozzárakjuk a paradicsomszószhoz, ismét átforgatjuk. A tetejét a sült tésztával díszítjük. Forrón tálaljuk.

Szalagtészta babbal, brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1966 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Szalagtészta babbal, brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
recepttár