Grépfrútba töltött tésztás kukorica



Elkészítés:
1. A grépfrútot félbevágjuk, a húsát kikaparjuk. Az üres héjakat nejlonzacskóban a hűtőszekrénybe rakjuk.
2. A kukoricát, a grépfrút húsát, az olajat, a majonézt összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
3. Bő, sós, forró vízben al dente (roppanósra) főzzük a tésztát. Leszűrjük, folyó hideg vízzel leöblítjük. Egy tiszta konyharuhán megszárítjuk.
4. Hozzáadjuk a tölteléket, a bazsalikomot. Óvatosan átforgatjuk, majd 60 percre hűtőszekrénybe rakjuk. A grépfrúthéjakba töltjük a tésztakeveréket, mentalevelekkel díszítjük.
Majonéz

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).
2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.
3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).
4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.
5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.