Grépfrútba töltött tésztás kukorica

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Grépfrútba töltött tésztás kukorica
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg rövid csőtészta
vagy
40 dkg rövid ditaloni
12 és fél dkg kukorica
vagy
12 és fél dkg kukoricakonzerv
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csomó bazsalikom
4 db félbevágott grapefruit
1 evőkanál majonéz
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
8 db friss mentalevél

Elkészítés:

1. A grépfrútot félbevágjuk, a húsát kikaparjuk. Az üres héjakat nejlonzacskóban a hűtőszekrénybe rakjuk.

2. A kukoricát, a grépfrút húsát, az olajat, a majonézt összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

3. Bő, sós, forró vízben al dente (roppanósra) főzzük a tésztát. Leszűrjük, folyó hideg vízzel leöblítjük. Egy tiszta konyharuhán megszárítjuk.

4. Hozzáadjuk a tölteléket, a bazsalikomot. Óvatosan átforgatjuk, majd 60 percre hűtőszekrénybe rakjuk. A grépfrúthéjakba töltjük a tésztakeveréket, mentalevelekkel díszítjük.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Grépfrútba töltött tésztás kukorica
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1306 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Grépfrútba töltött tésztás kukorica
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
vegetáriánus ételek