Pisztráng navarrai módra

Trucha a la Navarra

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Pisztráng navarrai módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db konyhakész pisztráng
4 szelet serrano sonka
12 és fél dkg kockára vágott füstölt szalonna
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd szeletelt fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A megforgatáshoz:
igény szerint liszt

Elkészítés:

1. A friss, tisztított pisztrángot megmossuk, leszárogatjuk, sóval és borssal fűszerezzük.

2. Mindegyikbe egy szelet sonkát töltünk, és fogvájóval összetűzzük, majd lisztben megforgatjuk őket.

3. A szalonnát serpenyőben, olívaolajon megpirítjuk. A fokhagymát hozzáadjuk és üvegesre pároljuk. A szalonnát és a fokhagymát kivesszük a serpenyőből.

4. A pisztrángokat az olajban mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük. A szalonnakockákat és a fokhagymát tálalás előtt a pisztrángokra szórjuk.

Mielőtt lisztbe forgatnánk, még egy szelet sonkával körültekerjük őket. Vagy a sonkát és a pisztrángot külön sütjük meg, és a tálaláshoz a halakat a sült sonkaszeletekre rendezzük.
Pisztráng navarrai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2357 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Pisztráng navarrai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
vegetáriánus ételek