Pisztráng navarrai módra
Trucha a la Navarra
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. A friss, tisztított pisztrángot megmossuk, leszárogatjuk, sóval és borssal fűszerezzük.
2. Mindegyikbe egy szelet sonkát töltünk, és fogvájóval összetűzzük, majd lisztben megforgatjuk őket.
3. A szalonnát serpenyőben, olívaolajon megpirítjuk. A fokhagymát hozzáadjuk és üvegesre pároljuk. A szalonnát és a fokhagymát kivesszük a serpenyőből.
4. A pisztrángokat az olajban mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük. A szalonnakockákat és a fokhagymát tálalás előtt a pisztrángokra szórjuk.
Mielőtt lisztbe forgatnánk, még egy szelet sonkával körültekerjük őket. Vagy a sonkát és a pisztrángot külön sütjük meg, és a tálaláshoz a halakat a sült sonkaszeletekre rendezzük.