Spagetti virágszirommal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti virágszirommal
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
37 és fél dkg spagetti
néhány rózsaszirom
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csomó bazsalikom
másfél gerezd finomra vágott fokhagyma
4 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
3 evőkanál száraz fehérbor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A fokhagymát az olajon megpároljuk. Beletesszük a paradicsomot, a napraforgó- és a rózsaszirmokat (néhány szirmot tegyünk félre a díszítéshez), a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk.

2. Hozzáöntjük a bort, 15 percig főzzük, amíg a leve elpárolog.

3. Bő, sós, forró vízben al dente (roppanósra) főzzük a tésztát. Leszűrjük.

4. A tésztát a szószhoz adjuk. Megszórjuk parmezánnal. Óvatosan átforgatjuk. Bazsalikomlevelekkel és a félretett virágszirmokkal díszítjük. Forrón tálaljuk.

A szirmokat gyengéden, de alaposan mossuk meg a felhasználás előtt.
Spagetti virágszirommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1518 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Spagetti virágszirommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
szólj hozzá, értékelj