Tonhal csigával

Patacó tarragoni

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tonhal csigával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db közepes méretű, kockára vágott burgonya
2 db szeletelt cukkini
50 dkg darabolt tonhalfilé
50 dkg konyhakész éticsiga
1 és ¼ dl olívaolaj
1 nagyobb fej finomra aprított vöröshagyma
2 db érett, húsos paradicsom
2 és fél dl halalaplé
1 teáskanál édes pirospaprika
2 szem szegfűszeg
4 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 evőkanál pirított mandula
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 és ¼ dl Rancio bor
vagy
1 és ¼ dl sherry
néhány szál sáfrány
késhegynyi csípős pirospaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olívaolajat egy mély serpenyőben vagy lábosban felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pároljuk benne. A hámozott, kockára vágott paradicsomot és a burgonyát hozzáadjuk, és kis ideig pároljuk. A cukkinit belekeverjük. A sherryvel és a halalaplével leöntjük, sóval, borssal, pirospaprikával, babérlevéllel és szegfűszeggel fűszerezzük. Fedő alatt kis lángon kb. 15 percig főzzük.

2. A halat és a csigát beletesszük, szükség esetén egy kis vizet öntünk rá, és fedő alatt gyenge tűzön még 15 percig pároljuk.

3. Közben a fokhagymát a mandulával, a sáfránnyal, a petrezselyemmel és 1 evőkanál főzőlével mozsárban sűrű péppé törjük. Tálalás előtt kevéssel az ételbe keverjük.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg halfej
ízlés szerint
Halléhez::
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
Halmártáshoz::
2 dl fehérbor vagy
1 db citrom

A halfejekből, csontokból, uszonyokból és apró halakból erős alaplevet főzünk.

Az étel jellegétől függően kell fűszerezni. Halléhez hagymával, halmártáshoz, esetenként fehér húsú halakhoz citromlével vagy fehérborral.

Olyan hosszan főzzük, hogy a halfejek szétfőjenek és a lé kocsonyásodjon, majd leszűrjük.

Tonhal csigával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1377 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Tonhal csigával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
bevásárlólista