Bárányhúsos egytálétel paprikával

Cordero al chilindrón

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bárányhúsos egytálétel paprikával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kockára vágott zöld húsú paprika
100 dkg báránycomb
2 nagy szárított piros húsú paprika
5 dl langyos víz
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 és fél dl fehérbor
4 db érett, hámozott paradicsom
1 teáskanál édes pirospaprika
2 fej apróra vágott vöröshagyma
1 és ¼ dl olívaolaj
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szárított paprikát 60 percre a langyos vízbe áztatjuk. Ezután kivesszük a vízből, és apróra vágjuk.

2. A bárányhúst felkockázzuk, és az olívaolajban jól megpirítjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát hozzáadjuk, és szintén megpirítjuk. Sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük, és a paprika áztatóvizével felöntjük, 20 percig pároljuk.

3. A kockára vágott paradicsomot, valamint a piros és a zöldpaprikát hozzákeverjük, a bort ráöntjük, és az egészet még 40 percig pároljuk. Időnként megkeverjük, és szükség szerint öntünk még hozzá egy kis vizet, hogy a hús ne száradjon ki. Tálalás előtt sóval és borssal ízesítjük, és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Bárányhúsos egytálétel paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1433 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Bárányhúsos egytálétel paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
hírlevél