Sütőben sült tejes bárány

Ternasco al horno

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sütőben sült tejes bárány
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
8 gerezd durvára vágott fokhagyma
2 szál kakukkfű
10 dkg sertészsír
2 és fél dl fehérbor
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A combot és a gerincet megmossuk, szárazra törölgetjük, sóval és borssal erősen bedörzsöljük, és egy nagy tepsire tesszük.

2. A petrezselymet és a fokhagymát összekeverjük, és elosztjuk a húsdarabokon. Ezután hozzáadjuk a kakukkfüvet, és a sertészsírt darabokban a bárányra szórjuk.

3. Előmelegített sütőben, 220 °C-on kb. 30 percig sütjük.

4. Ezután a húsdarabokat megfordítjuk, és a borral meglocsoljuk. A sütő hőmérsékletét 175 °C-ra csökkentjük, és a bárányt még jó 60 percen át sütjük (végezzünk sütéspróbát). Sütés közben többször locsoljuk meg vízzel és a saját levével.

A legjobb báránypecsenyét tavasszal élvezhetjük, mert a fiatal bárány húsa a legporhanyósabb.
Sütőben sült tejes bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5022 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Sütőben sült tejes bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
google+