Spagetti zöldségöntettel

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti zöldségöntettel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db csíkokra vágott sárga húsú kaliforniai paprika
1 db kockára vágott padlizsán
50 dkg kockára vágott paradicsom
50 dkg spagetti
1 maréknyi bazsalikomlevél
6 dkg frissen reszelt pecorino sajt
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot, a padlizsánt, a kaliforniai paprikát, a fokhagymát, az olíva- és kapribogyót, a bazsalikomlevelet az olajon 5 perc alatt megpároljuk. Sózzuk, majd 30 perc alatt, gyakori keverés mellett készre pároljuk.

2. Bő, sós, forró vízben al dente (roppanósra) főzzük a tésztát.

3. A párolt zöldségekhez 4 evőkanál tésztafőzővizet öntünk. A tésztát leszűrjük s a szószhoz adjuk. Megszórjuk a pecorino sajttal. Az egészet átforgatjuk. Forrón tálaljuk.

Spagetti zöldségöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1716 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Spagetti zöldségöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
ételfotó