Vaddisznósült

Aragóniai vaddisznósült, Jabalí en salsa

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Vaddisznósült
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg tisztított, darabolt erdei gomba
7 és fél dl vörösbor
2 közepes kockára vágott burgonya
2 gerezd fokhagyma
2 szál szeletelt sárgarépa
2 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
2 szál kakukkfű
½ teáskanál egész fekete bors
3 szem szegfűszeg
1 és ¼ dl olívaolaj
2 db érett, hámozott paradicsom
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst megmossuk és leszárogatjuk. A sárgarépával és a vöröshagymával tálba tesszük, a kakukkfüvet, a babérlevelet, az egész borsot és a szegfűszeget hozzáadjuk, és a vörösborral leöntjük. 1-2 napig ebben a páclében hagyjuk állni, közben többször megfordítjuk.

2. A húst kivesszük a pácból, és szárazra törölgetjük. Pecsenyéstálban 1 dl olívaolajat felforrósítunk, és a húst minden oldalán jól megpirítjuk benne. Ezután a páclét a sárgarépával, a vöröshagymával és a fűszerekkel együtt hozzáöntjük, a kockára vágott paradicsomot és a fokhagymát belekeverjük, és megsózzuk. Fedő alatt közepes lángon 45 percig pároljuk. Az utolsó 20 percre beletesszük a burgonyát is.

3. A gombát a maradék olajban addig sütjük, amíg a leve elpárolog. Ezután a húshoz adjuk, és még néhány percig pihentetjük.

Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Vaddisznósült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3137 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Vaddisznósült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
van itthon