Óriásgarnéla romesco mártással

Romesco de langostinos

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Óriásgarnéla romesco mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dkg hámozott mandula
3 db érett, húsos paradicsom
2 evőkanál sherryecet
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 dl olívaolaj
3 gerezd szeletelt fokhagyma
1 kisebb fej finomra aprított vöröshagyma
2 db szárított chilipaprika
1 szelet pirított fehérkenyér
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az óriásgarnélát az olajban elősütjük, majd kivesszük és félretesszük. A mandulát és a fokhagymát az olajban aranyszínűre pirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük.

2. A vöröshagymát az olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kimagozott, finomra aprított chilipaprikát, a hámozott, kockára vágott paradicsomot. Babérlevéllel ízesítjük és nagy lángon sűrűre főzzük.

3. A mandulát, a fokhagymát, a fehér kenyeret és a petrezselymet mozsárban összezúzzuk. A paradicsomhoz adjuk, és kevés vízzel felöntjük. sóval, borssal és ecettel ízesítjük. Az óriásgarnélát beletesszük, és 5 percig állni hagyjuk.

Még ha nem is akarjuk megenni a gamba vagy a langostino fejét, érdemes alaposan megvizsgálni - természetesen főzés előtt. A szakértő ugyanis erről ismeri fel, friss-e a garnéla: minél idősebb az állat, annál sötétebb a feje. Ezenkívül megpuhul, és kissé összeesik a kemény páncélban. a hosszú csápok csak a friss tengeri állatoknál épek. Ha lefagyasztják, majd újból felengedik őket, a tapogatók letörnek. Ha pedig a frissesség ellenőrzésénél az orrunkat is segítségül kell hívni, az már régen rossz.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Óriásgarnéla romesco mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1861 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Óriásgarnéla romesco mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
twitter