Kagylótészta zöldfűszeres sajttal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kagylótészta zöldfűszeres sajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg ricotta
24 nagyobb kagylótészta
20 dkg spenót
vagy
20 dkg mángold
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál vaj
2 evőkanál finomra vágott zöldfűszer
12 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
12 és fél dkg tejszín
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

2. Bő, sós, forró vízben puhára főzzük a tésztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd tiszta konyharuhára rakjuk.

3. A ricottát, a fűszerkeveréket (petrezselyem-, majoránna-, kakukkfűkeverék) és az olajat összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

4. A tölteléket a kagylótésztákba kanalazzuk.

5. A mángoldot vagy a spenótot egy percig forró, sós vízben blansírozzuk. Leszűrjük és finomra vágjuk. A tejszínnel, egy evőkanál vajjal, egy csipetnyi sóval besűrítjük.

6. Tűzálló tálba kanalazzuk. Belehelyezzük a töltött kagylótésztát. Rárakjuk a maradék vajdarabkákat, megszórjuk parmezánnal. Mintegy 10 perc alatt világosbarnára sütjük. Forrón tálaljuk.

Kagylótészta zöldfűszeres sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1518 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Kagylótészta zöldfűszeres sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
google+