Csőtészta cukkinivel és sáfránnyal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Csőtészta cukkinivel és sáfránnyal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg csőtészta
40 dkg vékonyra szeletelt cukkini
2 zacskó morzsolt sáfrány
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál liszt
6 dkg száraz, héja nélkül kenyér
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma
1 db finomra vágott mentalevél
ízlés szerint
A sütéshez:
2 és fél dl olaj

Elkészítés:

1. A vékony szeletekre vágott cukkinit lisztbe forgatjuk. Az olajon adagonként 5 perc alatt ropogósra sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre rakjuk. Megsózzuk. A sütőben melegen tartjuk.

2. A kenyeret összetörjük. A fokhagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, s további 5 percig együtt pároljuk.

3. Beletesszük a mentát, a sáfrányt és a kenyérmorzsát, s úgy egy percig magas hőfokon pirítjuk.

4. Bő, sós, forró vízben al dente (roppanósra) főzzük a tésztát. Leszűrjük. A serpenyőben lévő szószhoz adjuk. Megszórjuk parmezánnal, összerázzuk. Forrón tálaljuk.

Hogy miért drága a sáfrány? Mert mintegy 225 ezer sáfrányvirágot kell leszedni ahhoz, hogy fél kiló sáfrányt kapjunk.
Csőtészta cukkinivel és sáfránnyal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1392 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Csőtészta cukkinivel és sáfránnyal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
bevásárlólista