Katalán halas egytálétel

Suquet de peix

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg ördöghal
40 dkg aranydurbincs
25 dkg konyhakész bébipolip
50 dkg tisztított fekete kagyló
5 dl víz
1 dl olívaolaj
2 fej finomra aprított vöröshagyma
2 nagyobb húsos, hámozott paradicsom
5 dl fehérbor
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál finomra aprított petrezselyem
1 evőkanál darált mandula
néhány szál sáfrány
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az ördöghalat és az aranydurbincsot megmossuk, szárazra itatjuk, és feldaraboljuk. Az olajat mély serpenyőben felforrósítjuk, és kissé megpirítjuk benne a haldarabokat. Ezután kivesszük őket a serpenyőből, és áttesszük egy széles, tűzálló sütő formába.

2. A bébipolipot az olajban aranyszínűre sütjük, majd elosztjuk a halon. A kagylót a serpenyőben addig sütjük, amíg kinyílik, majd szintén áttesszük a tűzálló tálba. A hagymát a visszamaradt olajban üvegesre pároljuk. A kockára vágott paradicsomot hozzáadjuk, és kis ideig sütjük. A fehérbort és a vizet ráöntjük, sóval és borssal ízesítjük, és hagyjuk kissé elfőni a levét.

3. A fokhagymát, a petrezselymet és a mandulát 3 evőkanál mártással a mozsárban összetörjük, és feloldjuk benne a sáfrányt. Belekeverjük a mártásba, összeforraljuk, és a tűzálló tálba öntjük a többi hozzávalóra. Előmelegített sütőben, 175 °C-on 5-10 percig pároljuk.

A receptet különböző halfajtákkal, kagylóval, garnélával és norvég rákkal valódi ünnepi étellé varázsolhatjuk - tetszés szerint akár kevesebb lével is.
Katalán halas egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2055 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Katalán halas egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
ételfotó