Szárított tőkehal zöldséggel

Bacalao con samfaina

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Szárított tőkehal zöldséggel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg lebőrözött, filézett szárított tőkehal
1 db kimagozott, apróra vágott piros húsú paprika
1 db kimagozott, apróra vágott zöld húsú paprika
2 db kockára vágott padlizsán
2 db kockára vágott cukkini
2 db érett, hámozott paradicsom
3 evőkanál liszt
2 és fél dl olívaolaj
2 fej finomra aprított vöröshagyma
4 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 csipet kristálycukor
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szárított tőkehalat darabokra vágjuk, és 24 órára vízbe áztatjuk, közben legalább kétszer kicseréljük rajra a vizet.

2. A halat kiszedjük a vízből, leszárogatjuk és lisztbe forgatjuk. Olívaolajban aranyszínűre sütjük, kivesszük a serpenyőből és konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.

3. A hagymát, a fokhagymát és a paprikát az olajban megpirítjuk. A padlizsánt és a cukkinit beletesszük, és kis ideig együtt sütjük őket.

4. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, egy kis vizet öntünk rá, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, a zöldséget 10 percig pároljuk.

5. A haldarabokat beletesszük, szükség esetén még egy kis vizet öntünk hozzá, és gyenge tűzön megpároljuk a halat.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Szárított tőkehal zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1966 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Szárított tőkehal zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
most van szezonja